A dolgozatok megtekintésének lehetőségéről

Az írásbeli vizsgakérdések megoldására adott szaktanári értékelést nyilvánosságra kell hozni. A vizsgadolgozatot és a javítási-értékelési útmutatót a vizsgázó, a vizsgabizottság elnökéhez történő megküldés előtt, az iskola képviselőjének jelenlétében, az igazgató által meghatározott helyen és időben megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton másolatot készíthet, és az értékelésre észrevételt tehet.

A rendkívüli vizsgarend a veszélyhelyzetre való tekintettel a megtekintésre két munkanapot biztosít. Iskolánk diákjai az emelt szintű vizsgadolgozataikat is iskolákban nézhetik meg.

A megtekintés időpontjai: 12. a és 12. b osztály: 2020. május 28. csütörtök 8 – 16 óra
12. c osztály: 2020. május 29. péntek 8 – 16 óra

A középszintű dolgozatokat a fszt. 10-es teremben, az emelt szintű dolgozatokat a tornateremben lehet megtekinteni.

A vizsgázó a szaktanári értékelésre vonatkozó esetleges észrevételeit a megtekintést követő első munkanap végéig – 16 óráig – adhatja be az iskola igazgatójának. Ebben a tanévben 2020. június 2-án 16 óráig.

 

Az észrevétel, a megfelelő azonosító információk megadása mellett – a kormányrendeletnek az elektronikus kommunikációra vonatkozó külön szabályozása értelmében – elektronikusan is benyújtható.

Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül a vizsgázó igazolási kérelmet terjeszthet elő, amihez csatolnia kell az észrevételeit. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő. 

 

Észrevétel kizárólag a javítási-értékelési útmutatóban foglaltaktól eltérő javítás vagy az értékelés számszaki hibája esetén tehető.  

A feladatsorok a javítási-értékelési útmutatókkal együtt, a vizsgát követő napon kerülnek fel az Oktatási Hivatal honlapjára – www.oktatas.hu – a reggel 8 vagy 9 órakor kezdődő vizsgák esetében a kérdéses vizsga másnapján reggel 8 órakor, a 14 órakor kezdődő vizsgák esetében az adott vizsgát követő nap 14 órakor. 

A megtekintés során arra törekszünk, hogy védjük diákjaink, tanáraink és technikai dolgozóink biztonságát, ezáltal egészségét. Ezért minden vizsgázót az alábbi biztonsági intézkedések betartására kérünk:

Érkezéskor kerüljétek a csoportosulást!

A várakozási idő alatt tartsátok be a biztonságos, 1,5 – 2 méteres távolságot!

A megtekintés módja: A vizsgázó a dolgozatot laponként lefényképezi, és utána azonnal elhagyja a megtekintés helyszínét. A vizsgadolgozat részletes tanulmányozása vagy az észrevétel megfogalmazása már otthon történjék!

BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

OM: 203061/003

1047 Budapest, Baross u. 72.

© Copyright Berzeviczy Gergely Technikum. 2024. Joomla weboldalak SiteFace Kft.

Search