Ökoiskola

Ökoiskola

Nálunk Ökosan gondolkodunk a világ dolgairól!

Együtt mentjük meg

A békákat, hogy éljenek, brekegjenek és szaporodjanak szépen, így vödrökben átutaztatjuk őket az úttesten. Mellesleg sohasem lehet tudni, hátha királyfi válik egyikükből. Egyébként is hasonlítsd össze, hogy milyen matekórán ülni, vagy helyette jóképű békákat sétáltatni!

A madarakat, hogy télen is ehessenek. Összkomfortos madáretetőket készítettünk nekik, és töltögetjük elemózsiával, nagy örömükre.
Kedvükre válogathatnak a különböző stílusú lakosztályok között.

A fákat, hogy feleslegesen ne vágják ki őket. Így egész évben minden tiszta papírt emeletenként összegyűjtünk, és évente kétszer nagy papírgyűjtést rendezünk.

Már érkezett olyan remek ötlet is, hogy meg sem kéne íratni bizonyos dolgozatokat, így mennyi papírt megspórolhatnánk! :)

A kupakokat, hogy feleslegesen szemétbe ne kerüljenek. Így összegyűjtve beteg gyerekeknek adjuk, hogy könnyebben jussanak gyógyuláshoz Amúgy is, milyen vidám látvány egy-egy megmentett kupak!

A PET-palackokat, hogy ne haleledel legyen belőlük, hanem polár pulcsi.

Az elemeket, akkumulátorokat, és elektronikai eszközöket, hogy összegyűjtve ráérő emberek mindenféle izgalmas fémeket: aranyat, ezüstöt és más ínyencségeket visszanyerjenek belőlük. Egész jól hangzik, igaz? Hogy ez eddig nekünk nem jutott eszünkbe!

(Ha nem a szemétbe kerül, legalább így nem fáj annyira a szívünk az egykor hőn szeretett öreg mobilunkért, amiken azokat a jó kis SMS-eket írtuk a Nagy Ő-nek. Bár néha nem jött meg sem Emese, sem Emese smse se :) )

A fenyőket, mert az osztályok karácsonykor műfenyőket állítanak, lehetőleg újrahasznosított anyagokból készített díszekkel.

A régi farmereket, amiből iskola zászlót,vagy táskát varrunk.

Nem utolsósorban Téged és magunkat, hogy élhetőbb világban éljünk!

Ha éppen nem mentünk valamit, akkor is

  • Jó kis buszos kirándulásokra megyünk pl. Paksra, vagy az illatos újpesti szennyvíztisztítóba – micsoda élmény!
  • Védett állatok képeivel díszítjük termeinket „de cuki”jeligére.
  • Divatbemutatón saját magunk által kreált újrahasznosított szerkókban vonulunk.

És ez még csak a jéghegy csúcsa, a Berzében igazán ökosan élünk!

BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

OM: 203061

1047 Budapest, Baross u. 72.

© Copyright Berzeviczy Gergely Szakg. 2020. Joomla weboldalak SiteFace Kft.

Search