Induló osztályok

"A" Osztály

5 éves technikumi képzés (Gazdálkodás és menedzsment ágazat – pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma)

Az „A” osztály 5 éves okleveles technikusi képzésben vesz részt és emelt szinten tanulja a szakmai tantárgyakat, ami előnyt jelent a felsőoktatási felvételi során, illetve ha a tanuló képzési partnerünkhoz jelentkezik, akkor az egyetemi képzés során akár 30 kreditpont elismertetésére is lehetőség van.

Az osztály 9. évfolyamtól kezdve tanul 2. idegen nyelvet az alábbi bontásban:

  • 9. évfolyam - Heti 3 óra
  • 10. éfolyam - Heti 3 óra
  • 11. évfolyam - Heti 3 óra
  • 12. évfolyam - Heti 2 óra
  • 13. évfolyam - Heti legalább 2 óra a tanuló választásától függően.

"C" Osztály

5 éves két tanítási nyelvű technikumi képzés + 1 év nyelvi előkészítővel (Gazdálkodás és menedzsment ágazat – pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma)

„C” osztály 6 éves képzésben vesz részt. Az első év egy nyelvi előkészítő év, a két tanítási nyelvű képzés megalapozására, ekkor az osztály 9.kny elnevezés alatt működik, majd a következő évben térnek rá a 9. évfolyam tananyagának elsajátítására, és ekkor már 9.c osztályként kezdik a tanévet.

A két tanítási nyelvű képzés azt jelenti, hogy az angol nyelvet is emelt óraszámban tanulják, és ezen kívül minden tanévben 2 tantárgyat angol nyelven tanulnak a diákok: a történelmet és acélnyelvi civilizációt, emellett - lehetőség szerint - minden évben egy szakmai tantárgyat is angol nyelven tanítunk az osztálynak.

Ebben az osztályban kétnyelvű érettségi bizonyítványt és felsőfokú nyelvvizsgát kapnak a diákok, amennyiben a célnyelvből emelt szintű érettségit tett, és legalább két nyelven a tanult idegen nyelven érettségizett.

A 9. évtől megkezdjük a 2. idegen nyelv tanítását, és 3 éven keresztül, heti 3 órában, majd további 2 éven keresztül 2 órában biztosítjuk a folyamatos felkészülést a B2 szintű nyelvvizsgára. Így lehetőség van a tanulmányaik befejeztével megszerezni a 2. idegen nyelvből is a nyelvvizsgát, mely a továbbtanulás esetén plusz pontszámokat jelent.

BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

OM: 203061/003

1047 Budapest, Baross u. 72.

© Copyright Berzeviczy Gergely Technikum. 2024. Joomla weboldalak SiteFace Kft.

Search